Öppna meny

Betala kåravgift

För att du ska kunna bedriva dina studier vid Jönköping University behöver du vara medlem i Studentkåren. Du blir medlem genom att betala kåravgiften terminsvis.

År 2011 beslutade Jönköping University att kårobligatorium gäller här i Jönköping*. Kort och koncist betyder det att alla studenter, med undantag av forskarstudenter, vid högskolan ska vara medlemmar i Studentkåren. Detta för att se till att studentinflytandet är starkt på campus.

* Doktorander omfattas dock inte av kårobligatoriet. Men har självklart möjlighet att vara medlemmar, för att kunna ta del av alla studentrabatter.

Så betalar du kåravgiften

Du kan betala ditt medlemskap på två olika sätt:

  1. Betala över disk i Studentservice.
  2. Betala kåravgiften online.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

OBS. För att kunna betala kåravgiften måste du först registrera dig via ladok till program och kurser som du ska läsalänk till annan webbplats. Efter registreringen kan du betala kåravgiften nästkommande dag.

Efter du betalat

Direkt efter att du betalat, oavsett vilket alternativ ovan du valt, är det dags att uppdatera ditt JU-kortlänk till annan webbplats till att även fungera som ett medlemskort i Studentkåren. Besök kortskrivaren i Hus Alänk till annan webbplats på campus och uppdatera med Studentkårens logotyp.

Texten granskad / uppdaterad 2017-12-06

Enodios
Länsförsäkringar Jönköping