Öppna meny

Bostadsguide- ny student 

Studentkåren kan tyvärr inte förmedla bostad till dig som ny student, men däremot kan vi dela med oss av våra bästa tips i hur du tar dig fram på Jönköpings bostadsmarknad.

Till att börja med vill vi rekommendera alla nya studenter att gå med i Studbolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det är sidan där de allra flesta studentlägenheter publiceras och förmedlas. Du bör även kika in Blocketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Kvalsterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, på båda de sidorna publiceras lediga lägenheter runt om i Jönköping.

Gå även med i Facebookgruppen “Lediga lägenheter i Jönköping”.

Vi på Jönköpings Studentkår hjälper dessutom privatpersoner att lägga upp lediga lägenheter och rum. Privatpersonerna ansvarar därmed helt för sina annonser och det är även till dem du vänder dig om du är intresserad av en lägenhet eller ett rum.

Därtill finns privata hyresvärdar som har egna bostadsköer i Jönköping.

Tillfälliga lösningar

Vid terminsstart kommer det att finnas övernattningsmöjlighet i närheten av Jönköping University. Detta är en tillfällig lösning som är till för dig som inte löst ditt boende eller har ett senare inflyttningsdatum och ändå vill vara delaktig vid terminsstart.

Har du tur kanske du under Kick Off får en fadder eller klasskamrat som kan hjälpa dig med övernattningsmöjligheter under den första tiden.

Couch list:

Vid teminsstart anordnar Jönköpings Studentkår en Couch list vilket innebär att du kan skicka ett mail med informationen nedan till Studentkårens bostadsansvarig. OBS. Vi söker både de som erbjuder och behöver låna en soffa. Först till kvarn gäller!

Att inkludera i ditt mail:

  • Erbjuder du en soffa? Inkludera tidsperiod plus specifika önskemål
  • Önskar du en soffa? Inkludera tidsperiod plus kort presentation om dig själv
  • Namn
  • Ålder
  • Kön

Ditt mail skickar du till Studentkårens bostadsansvarig, president.jsa@js.ju.se

Brunnen

Brunnen är en fritidsanläggning med ett begränsat antal sovplatser. Öppet mellan 21-31 augusti. Övernattande gäster behöver skriva på ett kontrakt samt får inte vara påverkade av alkohol eller dylikt. Kostnad per natt är 50 kr. Checka in mellan klockan 15-17, därefter kan ni anlända från klockan 23-03 för att sova där. Först till kvarn!!

Boende på hotell

Vox Hotel i centrala Jönköping ger 10% studentrabatt, detta gäller vid boende av minst 2 nätter. Bokningar görs smidigast via deras hemsida alternativt igenom att kontakta Front desk direkt, med hjälp av signaturens uppgifter. Koden är aktiv t.o.m. 17 september. Kod: STUDENTUNION

Tänk på:

  • Att bredda ditt sökande! För att öka dina möjligheter till en bostad, sök även på de bostäder som ligger lite utanför stadskärnan.
  • Att vara beredd på en eventuell tillfällig lösning av boende.
  • Att du kanske inte får ditt förstahandsval på bostad direkt.
  • Men, det brukar oftast lösa sig! Om inte, kontakta Studbo info@studbo.se så gör de sitt bästa för att hitta en lösning.

Texten granskad / uppdaterad 2017-08-18

Enodios
Länsförsäkringar Jönköping